Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki a Parlament legjobb nője? - Második felvonás: A középkorúak

2010.05.26

A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk parlamenti legjobbnő-válogatásunkat, ám ezúttal olvasóink kérését is figyelembe véve régi motorosokkal bővítettük a mezőnyt. Vajon legyőzi-e Pelczné Lamperth Mónikát? Ön dönt.

Előző héten az újonc parlamenti pártok hölgy képviselőit vettük szemügyre, íme a második felvonás

Bábiné Szottfried Gabriella


Bábiné Szottfried Gabriella

Bábiné Szottfried Gabriella (Fidesz) 44 éves, 23 évesen ment férjhez, három gyermek édesanyja. Korábban védőnőként dolgozott, majd természetgyógyásznak tanult, végül 2007-ben gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadóként szerzett másoddiplomát. A Parlamentben újonc, most szerzett először mandátumot.

Brájer Éva


Brájer Éva

Brájer Éva (Fidesz) 48 éves, férjezett, két gyermeke van. 2002 óta önkormányzati képviselő, 2006-ban a Fidesz jelöltjeként nyerte meg a maroshegyi körzetet. A Parlamentben ő is új, most először szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.

Czunyiné Bertalan Judit


Czunyiné Bertalan Judit

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) 36 éves, férjezett, két gyermek édesanyja. A Komárom-Esztergom megyei Bokodon született, és itt is él családjával. Bertalan Judit pedagógus és családjogi szakjogász, magyar-történelem szakot végzett. 2006 óta Bokod önkormányzati képviselője. A Parlamentben ő is újonc.

Lamperth Mónika


Lamperth Mónika

Lamperth Mónika (MSZP) 53 éves, először 1994-ben szerzett országgyűlési képviselői mandátumot, majd ő lett az első női belügyminiszter. Lamperth ezután az önkormányzati és területfejlesztési tárcát kapta meg, de volt szociális és munkaügyi miniszter is.

Lendvai Ildikó


Lendvai Ildikó

Lendvai Ildikó (MSZP) 64 éves, az MSZP egyik alapítója, később frakcióvezetője, majd elnöke. Férje orvos, egy gyermeke van. Az Országgyűlésbe most listáról jutott be, egyéniként ezúttal nem indult el.

Pelczné Gál Ildikó


Pelczné Gál Ildikó

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) 48 éves, házas, három gyermeke van. 2005-ben a Fidesz alelnökévé választották, 2009-ben az Országgyűlés alelnöke lett. Két diplomája van, három nyelven beszél.

Selmeczi Gabriella


Selmeczi Gabriella

Selmeczi Gabriella (Fidesz) 45 éves, házas, egy gyermeke van. Az 1990. szeptember-októberi önkormányzati választásokon a Fidesz listájáról került be a budaörsi képviselő-testületbe, 1994 óta országgyűlési képviselő. 1998-1999-ben a Miniszterelnöki Hivatal társadalom-biztosítási alapokért felelős politikai államtitkára volt.

Szili Katalin


Szili Katalin

Szili Katalin (MSZP) 54 éves, házas, egy autóbalesetben elhunyt baráti házaspár két gyermekének anyukája. 2002-ben az Országgyűlés elnökévé választották, 2009-ben jelentette be, hogy lemond a posztról, hogy aktívabban részt tudjon venni a párt ügyeiben.

Vadai ÁgnesVadai Ágnes

Vadai Ágnes (MSZP) 36 éves, házas. Politikai pályája 1999-ben indult, amikor a Fiatal Baloldal alapító tagja, a karcagi szervezet elnöke és az országos elnökség tagja lett. 1999-től tagja az MSZP-nek. 2002 óta parlamenti képviselő, 2007-ben a Honvédelmi Minisztérium államtitkára lett.

 

Forras:Stop.hu