Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki a parlament legjobb nője?

2010.05.26

A parlamentbe két új párt is bekerült, tagjaik között összesen nyolc hölgy található. A képviselők mind fiatalok és újoncok, a Parlamentben még soha nem bizonyítottak. De ki a legcsinosabb közülük? A jobbikos Dúró Dóra, aki mindössze 23 éves, vagy az LMP-s Szabó Tímea, aki nemcsak szép, hanem okos is? Esetleg Hegedűs Lórántné, ifj. Hegedűs Lóránt felesége? Válasszon!

 

Az új Országgyűlés tagjai között igen kevés a hölgy, nőfronton arányaiban a két új párt teljesített a legjobban. A Jobbik 47 képviselőjéből 3 nő, az LMP 16 tagú frakciójában pedig 5 hölgy található. De ki a legjobb közülük?

Bertha Szilvia (Jobbik)

 

Kép


Bertha Szilvia 33 éves, a Jobbikkal 2006 után került kapcsolatba, mivel férje belépett a Magyar Gárdába. Bertha Szilvia a Jobbik Gazdasági Kabinetjének tagja, egyébként pedig két lánya és egy fia van.


Dúró Dóra (Jobbik)

 

 

Kép

Dúró Dóra a Jobbik szóvivője, egyben a Parlament legfiatalabb képviselője. Férje Novák Előd, a párt alelnöke, sajtófőnöke. Dúró Dóra mindössze 23 éves, és a Parlament alakuló ülésén pedig Pelczné Gál Ildikóhoz hasonlóan hófehér ruhában jelent meg.

Ertsey Katalin (LMP)

 

 

Kép


Ertsey Katalin korábban fideszes volt, aztán váltott, és a civil életben kezdett el tevékenykedni. Életrajza szerint "sok éven át dolgozott" nemzetközi szervezetekben, az LMP-t még mozgalomként ismerte meg. A hölgy két 6 éves ikerlány édesanyja.

Ifj. Hegedűs Lorántné (Jobbik)

 

 

 

Kép


Ifj. Hegedűs Loránt felesége 40 éves, az önkormányzati munkában 1997-től kezdve vesz részt, a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának tagjaként 2006-ig, 2002-től Budakeszi város önkormányzati képviselőjeként, 2006-tól a város egyik alpolgármestereként dolgozott. Most a Jobbik képviselőjeként bizonyíthat.

Kaufer Virág (LMP)


 

 

Kép


 

Kaufer Virág 35 éves, tanulmányait a Nagy László Gimnáziumban, majd az ELTE bölcsészkarán végezte, később az Oxfam nevű nemzetközi humanitárius és emberjogi civil szervezetnél dolgozott. Jelenleg az LMP országgyűlési képviselője.

Osztolykán Ágnes (LMP)

 

 

 

Kép


Osztolykán Ágnes 36 éves, korábban számos alapítvány és civil szervezet alapításában és működtetésében vett részt, aktívan közreműködött például az "Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" című programban. Az LMP képviselőjének egy gyermeke van, egy 3 és fél éves kisfiú.

Szabó Rebeka (LMP)

 

 

Kép

Szabó Rebeka 33 éves, az ELTE TTK biológus szakán ökológia szakirányon végzett 2001-ben. Szakdolgozóként az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetének (ÖBKI) restaurációs ökológiai kutatócsoportjához csatlakozott, jelenleg az LMP parlamenti képviselője.

Szabó Tímea (LMP)

Kép


Szabó Tímea 34 éves, tanult a Harvard Egyetem jogi karán, dolgozott Pakisztánban az International Rescue Committee nevű civil szervezetnél, majd Afganisztánban, ahol az ENSZ afganisztáni missziójával dolgozott együtt az új afgán kormány kapacitásfejlesztésén. Szabó Tímea 2003 őszén költözött haza, egy gyermeke van, Gergő.

Forras:Stop.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(SzeretemMónikát!, 2017.11.13 05:39)

Ki a legjobb nő? Hát Demián Mónika! Az üdv elnöke! Ja bocs, ő még nincs a parlamentben? Akkor is! :D

legjobb nője?

(kökörcsin, 2010.05.27 19:08)

Ebből választani?
Felvettétek már a szemüveget? :)