Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sámánirtás

2009.10.02
Katolikus jobbegyenes mélymagyaroknak
 

A vártnál nagyobb politikai viharokat kavart a Katolikus Püspöki Kar "újpogányság" ellen fellépő, "sámántalanító" körlevele, amelyet a hírek szerint felolvastak minden magyar templomban. Feltétezhetően az ott előszeretettel díszelgő jobbikosok nagy örömére. Fontos és rég aktuális lépést tett ezzel a nemzeti radírok ügyeiről és előretöréséről eddig diszkréten hallgató klérus. Langyos és punnyatag elhatárolódások, békészólamok helyett végre egyszer határozottan léptek fel az újra erőre kapó, homályos hátterű és áltudományos hitnek csúfolt babonák ellen.

Kép

Az újpogányságot elítélő nyilatkozatra természetesen nagyon szisszenve és dühösen zsidózva reagált az ún "radikális jobboldal". Kemény vágás és veszteség ez nekik-amely választásra kényszeríti őket: kereszténység vagy ősmagyar hitvilág? Közleményeikből újra megtudhattuk, mindenki zsidó és már a katolikus papok is csak álruhás, bújtatott rabbik gyülekezete :) 

Kép A katolikus körlevél célját és okát illetően azért ne legyenek kétségeink. Gyanítható, hogy az egyház nem kifejezetten filoszemitizmusból és a szélsőjobb előretörése elleni lépésként, sokkal inkább elszivárgó híveik és az egyre terjedő, Biblia-hamísító pogány konkurencia ellen adta ki a szokatlanul keményhangú ukázt, amelyben azért belecsempésztek egy kis -teljesen jogos- neoliberálisozást is. Végre ugyanolyan hévvel ítélték el mindkét szélsőséget. Egyenlőségjelet téve a globalizmus mindent relativizáló, pénzt és hatalmat dicsőítő szennyáradata és a "mindenki magyar"-alapú, esztelen nemzetieskedés közé.              

 
Jó és régóta aktuális volt a Püspöki Kar körlevele, amelyben keményen elítélik a többek között Jézus zsidó származását tagadó, sokszor nyíltan antiszemita és soviniszta újpogány nézeteket.
 
Kép A szélsőjobb és egyéni vallás, történelem és Biblia értelmezéseken alapuló szubkultúrája ezáltal szembekerült azzal a kereszténységgel, amelyre oly sokszor hivatkoznak. Lehet választani: táltosok, tűz és napimádat vagy misére járás? Vagy megtagadják alapító eszméiket, Badiny-Jós Ferenceiket, vagy nyíltan szemfordulnak a Katolikus Egyházzal.
 
Ebből törés lesz, és nem a várt Jobbik-előretörés.