Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inception

2010.05.10

Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio Inceptionjének legfrissebb előzeteséből már kitűnik,hogy mennyire nagyszabású lesz a nyár egyik legjobban várt filmje: nagyon. Ha nem hiszitek, járjatok utána!

 

 

Kép


Joseph Gordon-Levitt és Leonardo DiCaprio

Kép Nolan, amellett, hogy a ma élő egyik legizgalmasabb rendező, a titkolózás nagymestere is, így könnyen eléri, hogy minden egyes elcsepegtetett információért rajongók és filmes újságírók milliói kuncsorogjanak. Mindenki a dózisáért könyörög, de Nolan - amilyen kegyetlen filmes dealer - rövid pórázon tart minket, hogy felstrófolja a zsebében lapuló "anyag" árát. Kérem szépen, eddig kellett várnunk, közkézen forog a nyár legütősebb cuccának kóstolója.

Az Inceptionnek (ha minden igaz, nálunk Eredet címen fogják forgalmazni) mára már a sztoriját is ki lehetett hámozni: Dom Cobb (DiCaprio) profi tolvaj, aki korunk high-tech világában arra szakosodott, hogy emberek fejéből lopjon ki ötleteket, emlékeket. Élete utolsó megbizatása során azonban ennek pontosan az ellenkezőjét kell végrehajtania: egy bizonyos emléket kell elhelyeznie egy bizonyos ember elméjében - hála a jó istennek, ennél több nem nagyon derül ki a cselekményből.

Viszont már legalább tudjuk, hogy mire ment el a Warnertől kapott majd' 200 millió dollár!

Grandiózus képeket eddig is láthattunk az Eredetből, ám ennyit egy rakáson még soha. Nolan világkörüli útra küldte a hihetetlenül impozáns szereplőgárdáját, miközben Hans Zimmer hátborzongatóan zseniális kísérőzenéjére olyan rémálomszerű vízióba nyerünk bepillantást, ami eddig inkább az animációs filmeket jellemezte. Gravitációra fittyet hányó ügynökök, óceánba omló metropoliszok és forradalmi akciójelenetek tarkítják Nolan eddig tán legambiciózusabb projektjét, mi pedig nem tehetünk mást: nyálunkat csorgatva verjük a fejünket az asztalba, míg vigyázó szemeinket a naptárra vetjük: már csak alig 75-öt kell aludnunk a film honi premierjéig.

 

Kép


Ennyit a gravitációról!

 

Valahogy csak kibírjuk. Muszáj lesz... (Az előzetes alatt két elképesztően pazar plakátot találtok - ha nincsenek a poszterek, magunktól rá sem jöhettünk volna, hogy Tom Berenger - A szakasz, Lopakodók - is játszik a filmben.)

 

 

 
 

 

 Forrás:Filmpont.hu

 

 

 

 

Kép