Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kamutrailerből a Mozivászonra

2010.03.13

Kép Akik látták a Terrorbolygót, azoknak biztosan megakadt a szeme a film előtt leadott 2,5 perces, Danny Trejo főszereplésével bemutatott filmelőzetesen, a Machete-n. Aki kicsit utánanézett, az hamarosan azt is kideríthette, hogy az egész csak kamu - egy ál-trailer.
Machete ennek ellenére rövid idő belül hihetetlen népszerűségre tett szert, és Rodriguez nem okozott csalódást a rajongóinak - megrendezi a filmet.

A történet szerint Machete, bolygónk egyik legveszedelmesebb bérgyilkosa, egy nagy rakás pénzért elvállalja hogy megöl egy szenátort. Csakhogy átverik, egy másik mesterlövész célkeresztjében ő kerül - és ezt épphogy csak túléli. De sikerül felépülnie, és most egykori megbízója lesz a célpont...

 

A végső simításokat végzik éppen a Machete akciófilmen, Robert Rodriguez, a produkció írója és társrendezője pedig forgalmazót keresett az alkotáshoz. A Sony, a Lionsgate, a Warner, a Fox és a Paramount s érdeklődött a film iránt, mindegyik számára levetítették néhány jelenetet a Macheteből. Végül a Fox tette a legnagyobb licitet, 9 millió dollárt fizetett előre Rodriguezéknek és garantálták, hogy széleskörű bemutatót szerveznek az alkotásnak.

Érdekes, hogy miért nem kellett Weinstenéknek, hiszen a stúdió és Rodriguez között van egy first look deal megállapodás, ami azt jelenti, hogy először nekik mutatják be a kész filmet és ha a stúdiónak nem tetszik, akkor inkább átengedi másnak a lehetőséget.

 

Kép

 

A Machete a Gridhouse-ban látott ál-előzetes alapján készült, a főszerepben Danny Trejo látható, mellette feltűnik még Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal és Lindsay Lohan. A történet: achete, a mexikói hadsereg renegát katonája Texas utcáin flangál, miután egy Torrez (Seagal) nevezetű drogbáróval összeakasztotta a bajszát.

Később összehozza a sors egy Benz nevezetű politikával foglalkozó fickóval, aki megbízza egy feladattal. 150.000 dollárért cserébe meg kell ölnie a korrupt MacLauglin szenátort  (De Niro). Machete-nek ehhez nem fűlik a foga, azért elfogadja a munkát. Éppen a meló kellős középén van, mikor rádöbben arra, hogy csúnyán átverték, a nyakánál pedig még meg is lövik. Menekülnie kell, de kegyetlen bosszút forral Benz és emberei ellen. Segítségére van bátyja, a Padre (Cheech Marin), April (Lohan), aki tehetős családból származik és különösen kedveli a fegyvereket. Szintén besegít neki Luz (Michelle Rodriguez), akibe Machete bele van zúgva. Hősünk nyomában pedig ott lohol Sartana (Jessica Alba),  a szexi ügynöknő.

forras:filmdroid.blog

 

 

>