Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kellemes haldoklást a kutyádnak

2010.01.05

 A vallásos élet és főként a bigottság nem gyógyír és mentség az emberi kegyetlenségre. Hiába hivatkoznak arra egyesek, hogy "Isten majd úgyis megbocsát". Pusztán azért, mert valaki másodpercenként vet keresztet és ott van a hajnali misén, lehet bunkó és érzéketlen.

 

Szép és szívet melengető karácsonyi történet következik-csak erős idegzetűeknek!  

  Az ünnepek alatt néhány barátommal összejöttünk egy kis beszélgetésre. Mindnyájan hívő katolikusok. Forralt bor és némi sütemény mellett a Ferenc téri San Francesco cukrászdában. Egyik ismerősöm feltűnően rossz és zaklatott állapotban volt. Törékeny, finom kislány. Egy ideig hallgatott, majd elpanaszolta, hogy haldoklik a kutyája. Egy kiskutya, törpetacskó, még csak néhány hetes volt. Súlyos bélrendszeri problémával kezelték és pont karácsony táján fordult állapota válságosra. Mindenki sajnálkozott, kivéve egyik fő keresztény ismerősömet. Ő próbálta poénosra venni a figurát, hogy ezáltal mindenki rá figyeljen. Szerencsére előbb el kellett mennie, de az ajtóból visszafordulva így köszönt el:

"Kellemes karácsonyt és jó haldoklást a kutyádnak!"-mondta hölgy ismerősömnek idióta mosoly kíséretében, majd elhúzott. A levegő persze megfagyott. Ekkora parasztságra senki sem számított, főként a „szeretet ünnepe” előtt nem. (Más kérdés, hogy már rég nem az: karácsony máma inkább a pénz és a bejgli szeretetének ünnepe.) Tudni kell, hogy lánykánk nem egy Paris Hilton és agyondolgoztatják-de ezért nem másokat kéne rugdosnia!

Kép

 

Egyik minden vasárnap templomban csücsülő ismerősöm is hasonlóan tapintatos teremtés. Cirmi nevű macskája szívem csücske volt. Lehet hogy hülyén hangzik, de értett "emberül" és válaszolt, mikor beszéltem hozzá. Igazi házi macska volt és szorgalmasan egerészett.

Az elfogott cincogókat mindig odahozta az ajtó elé. Egyszer aztán eltűnt, rögtön megkérdezem gazdáját:

-Mi történt Cirmivel? Hol van?
-Elaltattuk, mert már öreg volt. Mindig csak feküdt, aludt.
Tudni kell, hogy a macskának semmi baja nem volt azonkívül, hogy megöregedett. Gazdája egy fillért sem költött rá, sosem vitte állatorvoshoz, kivéve amikor feleslegessé vált és ki kellett nyírni. Méreginjekció.
Legszívesebben visszakérdeztem volna:
"Te is öreg vagy, eszerint nincs szükség rád sem!?"
G. Gábor
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.